תקופת הקורונה הלא צפויה הביאה לנו עידן חדש, מספר אחוז המובטלים הוא מהגבוה שידעה מדינת ישראל לא מעט בעלי תפקידים ואנשים ממוקצעים מוצאים את עצמם מחוץ למשחק מסיבות כאלו ואחרות. זה מצער אבל חשוב מאוד לחשוב קדימה. ככל הנראה חלקם הגדול יצטרכו לעשות שינוי בתחום עיסוקם ובעיקר בהכשרתם. חשוב לי לציין שאותם אנשים שאינם ממוקצעים זה הזמן היותר טוב שתוכלו לבקש על מנת להתחיל,ללמוד ולהשתלב לתוך ענף הבנייה.
עולם הבנייה הוא אחד מהענפים היציבים, המתפתחים והגדולים במדינת ישראל.
ענף הבנייה הוא ענף הצמא לעובדים ברמה יומיומית, אני יודע שהסטיגמה על ענף זה הוא בעייתי "זאת עבודה קשה", "זוהי עבודה עם הידיים"….צודקים! אך מה הפוטנציאל? הרבה יותר גדול מכמעט כל תחום שתציגו בפניי.
התודעה העקומה משפיעה מאוד על לא מעט אנשים מוכשרים או שאינם יודעים שיכולים להיות מוכשרים בתחום זה להיכנס לאחד התחומים היציבים והגדולים במדינת ישראל, צעירים רבים "רצים" להתמקצע ולעבוד בענף ההייטק העמוס מאדם או לחילופין מתמקצעים במקצועות כגון: עו"ד ולעתים אף עושים זאת ללא רצון ונטו בשביל לספק את סביבתם הקרובה וכל זאת כשיש להם את האפשרות להתברג ישירות אחרי צבא/מהלך חייהם לאחת מהחברות בענף ולהתקדם שם בצורה מאוד מהירה לתפקידים בכירים וכל זאת על ידי למידה מעשית ועיונית בצורה המקצועית ביותר – השטח הוא המורה הכי טוב, על אחת כמה וכמה כשאתה לומד בזמן שאתה מתפרנס בכבוד 🙂
אחת הנקודות שחשוב לי להאיר הוא ערבוב המגזרים והמינים בתחום הבניה, כרגע אין שום דחיפה מהגורמים הבכירים להכנסה של נשים וחרדים למקצוע לדוגמא ואני שואל את עצמי, מדוע?
נשים במדינת ישראל יכולות להשתלב בצורה נפלאה בענף הבנייה וכל זאת משלבי יסוד (התכנון), שלבי הרישוי עד לרמת הביצוע בשטח. אמנם יש נשים שמתעסקות באדריכלות ותפקידי מפתח כאלו ואחרים אך משרות כדוגמת: הפיקוח, מנהלות עבודה, אחראית בטיחות ועוד הם ללא ספק חלק מתוך התפקידים המתאימים לנשים בענף הבניה במדינת ישראל, היכן אתן? שואל את השאלה הזו לא מעט.
אגע קצת בציבור הקהל החרדי במדינת ישראל, נכון לשנת 2016 ע"פ הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חיים במדינת ישראל כ-14% מהאוכלוסיה החרדית, הצפי עד שנת 2065 בשל הגידול באוכלוסיה שהחרדים יגיעו לכ-32% וצפי כללי ל20 מיליון תושבים במדינת ישראל.
האוכלוסיה החרדית הינה אוכלוסיה גדולה וצפויה עוד יותר לגדול והיא חייבת להתמקצע ולהיכנס לעולם הבניה, יש כאן רווח עצום גם לעובדים עצמם שאפשר להכשירם לעבודה מקצועית וגם לתת להם את הזמן ללמוד תורה, אני רואה זאת מתבצע בעולם ההייטק הנפלא שתומך בכניסת חרדים לתחום ולא מונע מהם את לימוד התורה, בכך אנו בעלי חברות הבניה מגיעים למצב שנעסיק עובדים תושבי מדינת ישראל ולא נצטרך לשלב בעבודתנו עובדים זרים מאושרים, על אחת כמה וכמה בתקופה בה אנו נמצאים שאחוזי האבטלה נוסקים. אני קורא כאן לכם, אזרחי ישראל ללא הבדל דת גזע ומין, היכנסו אל ענף הבנייה – זהו תהליך שככל ותבנו אותו תוכלו להתברג די מהר בענף הבניה הישראלי הלא נגמר.
מי שבאמת רוצה להתקדם – יצליח לתפוס תפקידים מכובדים בענף, השאלה היא מה הפחד הגדול של הצעירים מהתחום הזה?
עבודת ידיים?! קצת לכלוך?! או שמא יגידו שהם פועלי בניין?!
זו עדיין שאלה והתנגדות שלא נפתרה מבחינתי ברמה התפיסתית. מניסיוני בתחילת הדרך זכור לי רק דבר אחד – אם אני במקצוע אני אבצע אותו בצורה הכי מקצועית והכי מודרנית! תמיד!! בין אם זה מתבטא ברכישת כלים חדשים והכי טובים או הטכניקה המהירה והנכונה לעבודה.
אחד הדברים שהייתי רואה מהצד זה כיצד העובדים מהמגזר הערבי מכבדים את העבודה והמקצוע שהם עוסקים בו, דוגמא אחת מיני רבות היא בכך שתמיד ראיתי את העובדים מסיימים את היום ומחליפים את בגדיהם על מנת לחזור הביתה בבגדים נקיים כמו שלדעתי לא תמצאו לעולם עורך דין חוזר הביתה עם בגדים לא נקיים בסיום עבודתו, בזכות התנהגות זו יש כבוד והערכה למקצוע ובעיקר לעצמינו.
על פי כל הדוחות והנתונים הבנייה בישראל רק הולכת ומתעצמת. כ-50,000 דירות נבנות בישראל מדי שנה וצר לי לדווח לכם – לא מעט כסף יוצא החוצה למדינות זרות ולתושבים זרים כגון: סין, טורקיה מולדובה ועוד..
קצת על השכר: המון שמועות רצות בנוגע לשכרם של הסינים הרצפים, צר לי לאכזב אתכם אך השמועות נכונות, רצף סיני יכול להשתכר בכ-25,000 ש"ח נטו בחודש, ללא ספק דרושה בה מיומנות רבה אך זו דוגמא אחת מיני רבות על נושאי התגמול והשכר הלא מבוטל בענף ואני מבהיר לכם – לתפקידים אלו יש דרישה באופן תמידי.
מעבר לכך, מנהלי עבודה בכירים מגיעים גם הם לשכר של כ-18,000 ש"ח נטו בחודש, כמובן וכל זאת לאחר כמה שנים של ניסיון כמו בכל ענף ותעשייה במדינה.
ישנם גם תפקידים יותר "קטנים", כמו שילדאים ובנאים (אנשי שלד,ואנשי הבנייה) שהם אנשי היסוד של עבודת הבניין שזו אומנות בפני עצמה וגם בתפקיד הזה השכר נע בין 9,000 ש"ח- 15,000 ש"ח נטו בחודש – תלוי בוותק של העובד.
לדעתי רוב האוכלוסיה והמגזרים בישראל אינם מודעים לענף העצום הזה, אשר מתפתח, מתקדם, מתייעל ועומד איתן גם בתקופת הקורונה, יש לכך המון סיבות.
לא כולם מתאימים להייטק, כולם יכולים לנסות אבל לא כולם ישתלבו, אל תפחדו מעבודת ידיים – עם השנים תוכלו להתקדם ולעבוד יותר עם הראש ופחות עם הידיים, ההתחלה תמיד מאתגרת והעתיד מתוק מדבש.
תגובה אחת
כתבה מאוד מעניינת מנקודת מבט שונה ומיוחדת. מציגה נקודות רבות , חשובות ומדוייקות בענף הבנייה ותורמת לחשיבה מאוד חיובית ומדוייקת בתקווה למינוף הענף בעתיד.