מעצבי הפנים כיום שהשתכללו עם השנים, הצורך בשוק דרש מהם להיות קצת מעבר לבעל מקצוע שמתכנן, מעצב ואחראי על התכנון בסיום עבודות השיפוץ משרדים או שיפוץ דירה. אז מה הם הדברים שמעצבים שונאים לעשות ולא אומרים?
כתב כמויות
נתחיל עם מאחורי הקלעים הכנת כתב כמויות. בכמה מילים למי שלא מכיר, כתב כמויות הוא נספח המכליל את תאור העבודה והכמות שיש לבצע מאותו הסעיף, כתב הכמויות יוצר סדר וודאות ללקוח ולקבלן. הסבר מפורט יותר.
אז למה מעצבים שונאים לעשות את זה?
משום שכתב כמויות זאת עבודת נמלים, אך ישנם תוכנות חדישות ולא זולות שמקלות על העבודה. התהליך של בניית כתב כמויות בפרויקטים קטנים של שיפוץ דירות ועבודות גמר קטנות הוא יותר סולידי ומהיר, אין כמויות גדולות נקודות ואביזרים כגון: נק' חשמל אינסטלציה הריסת קירות בניה ועוד.
בפרויקטים גדולים של שיפוץ משרדים לדוגמא, העבודה יותר קשה ומסורבלת, כמויות גדולות של אביזרים מכל מיני סוגים, סוגי צינורות שונים והורדת מידות אורך של כל סוג צינור במידה ומדובר על עבודות ספרינקלרים אינסטלציה ומתקני תברואה.
דוגמא נוספת, עבודות חשמל שקע יחיד, בשקע כפול, שקע יחיד מוגן מים, שקע כפול מוגן מים, תעלת רשת, תעלת פח וזה עוד לא הסוף. סוגי קירות גבס עובי לכל סוג קיר ע״פ מפרט, סחרור ענק ומאוד מתיש שכל מעצב שמח שהסתיים.
כמה שהעבודת הנמלים הזאת לא הכי אהובה על המעצבים היא חשובה ביותר, כתב הכמויות מכוון את תקציב הפרויקט ונותן וודאות ללקוחות שהמטרה העיקרית בכל פרויקט זה לתת ללקוחות לישון בשקט ללא חרדות תקציב ומריבות מול ספקים.
אני קבלן או מעצב פנים מי אני?
מעצב פנים הוא לא קבלן! נכון זה אמיתי לגמרי. עיצוב פנים התפתח מתוך תחום האדריכלות. תפקיד המעצב מתייחס לצורכי האדם בחללים הבנויים, תכנון גודל החדרים, תאורה הולמת צבעים שמתאימים לבעלי הבית וצרכים שונים נוספים כמו עיצוב מטבח ונוחות המשתמש בו.
תפקיד הקבלן כבודו במקומו מונח אך שהמעצב נמצא בין הקבלן ללקוח נוצר הרגשה שהתשובות המקצועיות ששייכות לקבלן צריכות להגיע מהמעצב, לכך שהמעצב הופך להיות הקבלן בעצמו, מכובד ללמוד ולדעת את רזי המקצוע לעומק אבל זה לא תפקידו של המעצב.
המלצה קטנה, סיעור מוחות פעם בשבועיים בין בעלי המקצוע המעצב והלקוח יכולים רק להועיל לכולם, מעצבים יקרים אל תקחו על עצמכם יותר ממה שצריך, האמנות שלכם עמוקה ודורשת המון זמן לביצוע אתם לא צריכים עוד מקצוע על הראש.
״לרדת לשטח לפיקוח״
שוב אנחנו חוזרים לעבודה שאינה גרעין עבודת המעצב, וברור שזה כיף לרדת מיד פעם לשטח ולעבור עם הלקוחות על התהליך וכמובן לשתות איזה קפה טוב עם צוות העובדים, אבל שזה הופך דרך קבע זה מתחיל להיות מתיש, מצפים מהמעצב להיות כל הזמן עם יד על הדופק וזמין להגיע למשרד או לדירה שבא משפצים כדי לתת תשובות כאלה ואחרות, היום עם הטכנולוגיה הקיימת אין שום סיבה שמעצב יגיע לשטח,אין שום סיבה שזה יקרה.
הסיבה העיקרית שמעצבים פחות אוהבים את שלושת הדברים האלה היא מעצבים פחות עושים את עבודתם אלא עובודת אחרות שהצטרפו עם הזמן לפעילות השוטפת שלהם. עיצוב פנים זאת אומנות.
איך להיפטר משלושת "הצרות" האלה? השאירו פרטים, יש לנו את הפתרון המושלם עבורכם.